Wijnhoeve de Heikant


 Wijnhoeve de Heikant


Wijnhoeve familie Müskens

Vlakbij het centrum van Groesbeek is de wijnhoeve van de familie Müskens te vinden. Sinds 2009 is de heerlijke wijn gemaakt met veel liefde voor de druiven op onze eigen wijngaard. 
Alles draait om vrede, ruimte en mooie dingen van het leven. Ondanks hard werken is er tijd voor socialisatie. We zijn trots op onze eigen wijnen en we waarderen de smaak. Wijnhoeve de Heikant ligt in de heuvelachtige Groesbeek en ligt in een traditionele "Heikant" De voormalige Hei-landschap is sindsdien vervangen door een weergave van vele boerderijen met hun akkerbouwbedrijven. Uniek voor dit Nederland, inclusief onze wijnboerderij, is de Lössgond. Een soort van grond die overblijft van de gletsjerleeftijd die zich uitstekend geeft voor het cultiveren van druiven. 

Wijnchateau

Onze wijnen worden gemaakt van de beste druiven uit onze wijngaarden. De prachtige wijnmakerij biedt een panoramisch uitzicht op aspergewijngaarden en wijngaarden onder het genot van een glas wijn. De wijnen worden gebrouwen en opgeslagen in een brouwerij die op afspraak te bezoeken is. De wijnmakerij biedt een panoramisch uitzicht op de wijngaarden en hellingen van Groesbeek. Binnen- en buitenterrassen bieden veel mogelijkheden voor leuke familie-evenementen, feestuitstapjes of andere uitjes. Onder het genot van een glaasje wijn kunt u genieten van de rust en ruimte in de natuur. Onze wijngaard en wijngaard liggen dicht bij het huis van ons gezelschap en onderdak.

Geschiedenis

De wijnhoeve

Na een bezoek aan de Bergendal Wijnsymposium in september 2005, hield ik van het telen van druiven in Nederland. Dat onze asperges kon worden uitgebreid door zelfgekweekte druiven te maken, is voor ons interessant. Wij verbouwen al meer dan 30 jaar asperges op dit adres en deze koningin van mooie groenten en druiven wordt sinds 2010 vanuit één land gepromoot. De combinatie van wijn, asperges en het dorp “Op de Horst” biedt toeristen een grote variatie aan mogelijkheden in Groesbeek. Groesbeek staat bekend om zijn mooie plekjes en trekt jaarlijks veel toeristen.

Planten

In het voorjaar van 2006 werden meer dan 4.000 wijnstokken handmatig geplant en verspreid over 1,5 hectare. Dit betekent dat, in tegenstelling tot de teelt, de wijnstokken zelf op de juiste manier worden geteeld. De 4.000 druiven zijn onderverdeeld in drie soorten: 1.500 "Regent" -druiven, 1500 "Sauvignon Gris" -druiven en 1000 "Johanniter" -druiven.

Oogsten

Nadat we in 2006 een wijngaard hadden gesticht, hebben we de wijngaard in 2007 en 2008 gekapt en besloten om geen druiven te produceren. Op deze manier hebben de stelen de meeste kans om in de beginjaren sterk te worden en te groeien. Dit zal volgend jaar de kwaliteit van de productie verbeteren. We zijn altijd op zoek naar kwaliteit en producten van hoge kwaliteit. In 2009 hebben we onze eerste druif geoogst en er met nieuwe ingrediënten onze eigen wijn van gemaakt. Het wijnbereidingsproces gebeurt in onze eigen brouwerij onder leiding van Stan Beurskens. Stan Beurskens is eigenaar van zijn wijngaard Sint Martinus in het dorp Vijlen. Naast theologie heeft hij nu meer dan 10 jaar ervaring in verschillende wijngaarden in zowel traditionele als nieuwe werelden. In 2007 richtte hij zijn eigen adviesbureau (Wijnbouwadvies Beurskens) op en leidt inmiddels meer dan 50 brouwerijen in de nationale en internationale wijnindustrie.


Reacties